VAKANTIEHUIS  REUZENGEBERGTE
Home
Het huis
Wintersport
Activiteiten
Zomervakantie
Bezienswaardigheden
Beschikbaarheid
Contact
Links
Fotoalbum
 

                          

Mountainbiken

Een echte uitdaging voor de fietsliefhebber. Onze vakantiewoning ligt aan een pad die in vele fietsroutes is opgenomen. U vindt meerdere kaarten met fietsroutes in de woning. Als u wilt gaan fietsen, zorg dan wel dat u goed voorbereid bent want als u vanuit de woning gaat fietsen, start u op de zwarte (zwaarste!) fietsroute.

 

 

           

Salto's maken bij Eurobungy

In Szklarska Poreba zijn trampolines met gordels, waarop kinderen salto's kunnen springen. De gordels, waarmee de kinderen aan elastische koorden hangen, helpen het kind hoger te springen waardoor spectaculaire salto's gesprongen kunnen worden!

 

 

 

Vissen

Ook voor vissers heeft de Karknosze veel te bieden. Met haar vele meren en rivieren zijn er tal van mogelijkheden om te vissen, zowel zomers als 's winters wanneer een flink gat in het ijs gehakt wordt en men gaat ijsvissen. De rivier de Bóbr is bekend om haar vele beekforel en vlagzalm en ook het stuwmeer van Plichowice  biedt uitstekende visfaciliteiten.

Buitenlanders die tijdelijk in Polen verblijven, zijn slechts verplicht een vergunning te verkrijgen die wordt afgegeven door de gebruiker van het water.

 

 
 

Rotsklimmen

In het centrum van Szklarska Poreba liggen h Raven Rotsen waar de bergschool Quasar

Mountain School "QUASAR" in Szklarska Poreba is een professioneel centrum hoogte en touw klimmen op de "Raven Rocks." Onder begeleiding van een instructeur kunt u genieten van rotsklimmen, Zip-line uitgang, u kunt springen en slingeren over de afgrond gaan via een touwbrug. www.quasar.net

 

 

Golfen in Harrachov

Deze golfbaan is aangelegd in voor deze sport ongewoon bergachtig gebied, wat hem bijzonder origineel maakt. De meer dan drie kilometer lange golfbaan met negen holes, waarbij de speler een hoogteverschil van veertig meter moet overwinnen, is een speciale uitdaging voor liefhebbers van het golfspel.

 

 

 

Paardrijden

Paardrijden is in Polen een sport met rijke tradities. Overal in het land zijn veel maneges en stoeterijen. Indien u geoefend ruiter bent kunt u een paard huren voor een ritje bij de manege of voor een mooie buitenrit.

 

 

 

Rodelen in Karpacz

Midden in het centrum van Karpacz, aan de doorgaande weg vindt u de rodelbaan Kolorowa. Er zijn twee banen: één van 1060 meter en één van 800 meter. U behaalt snelheden van 30 tot 35 km/uur!.

 

 

 

Rodelen in Harrachov

 

 

 

Zwemmen, vissen en roeien in natuurmeren

Op 10 km afstand van het vakantiehuis (bij Sobieszow) is een natuurmeertje waarin u kunt zwemmen. Het meertje is in bezit van een visrestaurantje waar je leuk buiten kunt zitten, en er een speeltuintje en dierentuintje is voor de kinderen.

Met toestemming van het restaurant mag je zelf visssen.

 

 

Iets verderop is een prachtig gebied met een groep meren en visrestaurant. Je kunt hier waterfietsen en kanoen en er is een speeltuintje. De meren zijn in particuliere handen om om gebruik te kunen maken hiervan moet je toestemming vragen. Tegen betaling kun je hier ook vissen

 

 

 

 

Waterreservoir Bokowska

Dit is een waterreserve voor de bewoners van Wałbrzych (1 uur rijden). Hier kunt u vissen, zeilen en kanoën.

 

Reservoir Bukówka

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  
  

 

 

 

 

 

 
  
  
  

 

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  

 

Top
www.vakantiehuisreuzengebergte.com