VAKANTIEHUIS  REUZENGEBERGTE
Home
Het huis
Wintersport
Activiteiten
Zomervakantie
Bezienswaardigheden
Beschikbaarheid
Contact
Links
Fotoalbum
 

Szklarska Poreba is een stad en skigebied aan de Poolse kant van het Reuzengebergte. De geschiedenis van de stad is nauw verbonden met de ontwikkeling van glasblazerij en het delven van goud en edelstenen. Sinds 1945 ontwikkelde Szklarska Poręba zich tot een toeristische trekpleister, met een ski-schans, stoeltjeslift en vele langlaufloipes.


Bezienswaardig is de 13 meter hoge waterval (Wodospad Szklarka) en is al sinds 1868 een toeristische trekker, met aan de voet een berghut.  Deze waterval wordt nog overtroffen door de Wodospad Kamieńczyka van 27 meter.

In de winter kan men skiën in de skiarena Szrenica en in de zomer is het een wandel- en fietsgebied.

De stad, gelegen aan de voet van de Labski Szczyt en de Szrenica, telt ruim achtduizend inwoners. In het massief van de Szrenica functioneert een systeem van liften (waaronder een stoeltjeslift naar de Szrenica) en skiroutes met een gezamelijke lengte van ca. 20 km.


De moeite waard is de bezichtiging van het centrum, de oude huizen van de Gebroeders Hauptmann in Szklarska Poreba en de nabije Jagniatkowo, de villa van Vlastimil Hofman, een vooraanstaande Poolse schilder van Tsjechische afkomst, alsmede het Energie Museum.


Szklarska Poreba staat ook bekend om kristal dat hier wordt gemaakt. Mooie produkten van de Kristalglas Hoogoven Julia kan men kopen in de bedrijfwinkel in de binnenstad en in een winkel aan de markt in Jelenia Gora.

 

Skigebied van Szklarska Poreba (6 km vanaf Vakantiehuis Reuzengebergte)

 

 

 

Skigebied van Harrachov in Tsjechie (20 km vanaf Vakantiehuis Reuzengebergte)

 

 

 

Top
www.vakantiehuisreuzengebergte.com