VAKANTIEHUIS  REUZENGEBERGTE
Home
Het huis
Wintersport
Activiteiten
Zomervakantie
Bezienswaardigheden
Beschikbaarheid
Contact
Links
Fotoalbum
 

 

 

  

 

Nationaal Park Reuzengebergte (Karkonosze)

 

 

 

 

Het Reuzengebergte is de hoogste bergketen van het Sudetenlandschap. Dankzij een zeer goed ontwikkelde toeristische infrastructuur (netwerk van wandelpaden, mountain resorts, ski-uitrusting) is het gebied zeer geliefd bij natuurlieghebbers, bergwandelaars en skiërs. Het Reuzengebergte heeft een rijkdom aan de natuurlijke attracties en een prachtig panoramisch uitzicht. De unieke flora en fauna trekt natuurliefhebbers en onderzoekers naar de natuur van het Reuzengebergte

 

 

Er zijn wandel-, fiets- en bergpaden voor toeristen aangelegd met een totale lengte van 112 km. Jaarlijks komen er 1,5 miljoen bezoekers om de unieke flora en fauna te bewonderen, alsook de bijzondere, steile rotsformaties van het Reuzengebergte te aanschouwen. Vanuit de hoogste top van het Reuzengebergte, de berg Sněžka (1603 m boven NAP), is er een schitterend uitzicht over het specifieke post-glaciale landschap. In 1993 werden het nationaal park Karkonosze door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat.

  

 

 

 

                                                                                                                                                    

 

Szrenica

De hoogste bergtop (1362m) in Szklarska Poreba. Tot aan de top loopt de langste stoeltjeslift van Polen.

 

 

Skiarena Szrenica

Een van de grootste en modernste skigebieden in Polen.

 

           

     

 

             

Waterval Szklarska

Bezienswaardig is de 13 meter hoge waterval (Wodospad Szklarka) en is al sinds 1868 een toeristische trekker, met aan de voet een berghuis 'Kochanówka'. 

Vakantiehuis Reuzengebergte  ligt aan de zwarte wandelroute die u naar de waterval brengt. Na een mooie 30 minuten  durende wandeling komt u bij de waterval aan.

 

 

 

 

 

Markt bij waterval Szklarska

 

 

In de buurt van waterval Szklarska is een Pools marktje met produkten uit de regio: Mineralen, schapenvachten, houtsnijwerk, Poolse pantoffels.

 

 

 

 

Waterval Kamieńczyk

De waterval Kamieńczyk is de hoogste waterval in de Poolse Karkonosze, deze is 27m hoog. Bij de waterval is er een berghuis'Kamieńczyk'

 

 

 

 

 

Chybotek

De Chybotek is een rotsengroep die uit granieten rotsen bestaat. Wanneer je over het hoogste rotsblok  loopt wiebelt het heen en weer. U kunt vanuit vakantiehuis Reuzengebergte een wandeling maken naar Chybotek.

 

 

 

Gouden Uitzicht (Zloty Widok)

Een van de meest schilderachtige panoramapunten van het Reuzengebergte vanaf de berg Szrenica in Szklarska Poreba op de bergtop Snieszka in Karpacz.

 

 

 
Raven Rotsen 

Een indrukwekkende rotsengroep aan de rechteroever van de rivier de Kamienna op een hoogte van 718 m boven de zeespiegel . Het wordt gevormd door twee enorme torens van graniet van 30 m. Het is een perfecte uitvalsbasis voor de Stone Valley, een deel van de stad en het IJzergebergte.

 
  
  

Middeleeuws dorp in Kopaniec

In Kopańiec is tijd  stil blijven staan in de dertiende eeuw.  Er is hier een nederzetting gebouwd die bestaat uit houten hutten. Er speelt zich hier een leven af in de middeleeuwen. Er worden manden gevlochten, je kunt pijl en boog schieten, er lopen geiten rond en de smid is aan het werk. Kopaniec is een dorp waar veel kunstenaars wonen en middeleeuwse kunstwerken zijn te zien en te koop in het dorp.

 

 

 

Kasteel Chojnik

De ruïne staat op 627 meter boven de zeespiegel op een granietberg in Sobieszów, ongeveer 10 km vanaf het vakantiehuis. Het dateert naar alle waarschijnlijkheid uit de 13e of 14e eeuw. Prins Bolko II was de oorspronkelijke eigenaar. Op 31 augustus 1675 is het na blikseminslag afgebrand en sindsdien nooit meer herbouwd. In december en januari is Chojnik gesloten voor publiek.

Om bij Zamek Chojnik te komen, maakt u eerst een prachtige wandeling door het bos, de granietberg op. Toegang is er vanuit de kant van Sobieszów of Zachelmie.

 Zamek Chojnik z lotu ptaka
 Zamek Czocha

Noorse kerk Wang 

Een kleine middeleeuwse kerk die rond de eeuwwisseling van de 12e en 13e eeuw in het Noorse Wang is gebouwd. Daarna is het in de 19e eeuw in Karpacz aangekomen en is een granieten klokkentoren naast de oorspronkelijke kerk gebouwd om zo de kerk te beschermen tegen de wind.

 

 Świątynia Wang - Karpacz Górny
  

Vlooienmark in Cieplice

Op zondag is er een grote vlooienmark in Cieplice(10 km). (10-13.00 uur). Het achterste deel is een antiekmarkt en je kunt er mooie dingen aantreffen voor erg weinig geld.
Ook verkopen ze er jonge dieren (leuk voor de kinderen).
 
  

Zwembaden, Spa's en Kuuroorden

Zwemmen en tennissen bij Las

Vanuit vakantiehuis Reuzengebergte komt u na een 20 minuten durende wandeling via de zwarte route aan bij Las. (of 5 minuten met de auto)

Hier kunt u gebruik maken van  een modern zwembad met waterval, jacuzi, finse sauna en Turkse stoomkamer. Er is wordt altijd toezicht gehouden door een badmeester, dus ideaal om uw kinderen hier te laten zwemmen.

Volwassenen: 15 zloty, Kinderen 10 zloty

 


Spa bij Las

Las beschikt ook over een wellness waarbij verschillende behandelingen worden aangeboden waaronder peelingen, maskers, massages, reinigende en stimulerende behandelingen van de huid etc.


Verder kunt u bij Las gebruik maken van de tennisbaan en de fitnessruimte.

U kunt bij Las ook tafeltennissen, biljarten en gebruik maken van het internet.

 

http://hotel-las.pl  (Piechowice)

 

Kuuroord Cieplice

Op ongeveer 10 km vanaf het vakantiehuis vindt u een prachtig kuuroord: Uzdrowisko Cieplice. Het is het oudste kuuroord van Polen en staat bekend om de genezende werking van haar weinig gemineraliseerde, thermisch fluorhoudende waterbronnen. 

Naast mensen met gezondheidsproblemen (bewegingsorganen, urinewegen of ogen) komen ook steeds meer gezonde mensen zich lekker laten verwennen in dit kuuroord. 

Uzdrowisko Cieplice kent 37 verschillende therapiën die in prijs variëren van PLN 7.40 tot PLN 16.50 per behandeling. Gasten kunnen zelf hun dagprogramma samenstellen. Voor aanvang wordt uw gezondheid op hoofdlijnen gecontroleerd door de arts van het kuuroord .  
 

 

Cieplice Zdrój - Jelenia Góra

Kuuroord Swieradow Zdroj

Świeradów Spa is een stad aan de Kwisa, In de Jizera Bergen. De ontdekking van geneeskrachtig water (1934-1936) resulteerde in een snelle ontwikkeling en de groeiende populariteit van Świeradów Zdroj. In de stad zijn er kuuroorden, natuurlijke geneeskrachtige planten het ziekenhuis spa.
 

 
  
 

Toeristisch treintochtje

 

Vakantiehuis Reuzengebergte ligt op 10 min loopafstand van een klein treinstationnetje. Als je het ziet zou je zeggen dat er geen treinen rijden, maar af en toe komt er een treintje. Een treinritje vanuit ons naar het centrum van Szklarska Poreba is een touristische attractie. De trein rijd niet harder dan 10 km p.u. en rijdt door de bergen.
Vanuit de trein heb je een panoramisch uitzicht over de bergen. De treintijden zijn in huis aanwezig.
 
 Atractieparken 

Park Linowy (adventure park)

Het adventure park gelegen i in het centrum van de stad. Voor de deelnemers wachten er twee routes van verschillende moeilijkheidsgraad.
Op de groene route zijn de  belemmeringen zijn geïnstalleerd op een hoogte 4 tot 10 m.
Op de rode route zijn belemmeringen geïnstalleerd op een hoogte van 6 tot 18 m. In totaal moeten de  gasten 26 posten door met een totale lengte van ongeveer 400m.

Open: van 10:00 uur tot zonsondergang

 

http://www.trollandia.pl

 

 
 

 

Dinopark Szklarszka Poreba

 

In dit nieuw geopende attractiepark kun je door een wandeling in het bos en berglandschap vele dinosaurussen bekijken op levensgroot formaat. Het is een leuke manier om meer te weten te komen over verschillende dinosaurussen en er is uitleg te lezen in het Engels en Duits.

Ook kunnen kinderen hier spelen in een speeltuin, je kunt een tochtje maken,  kinderen kunnen opgravingen doen, je kunt hier karten, er is eeb 5 D kino

Het Dinopark ligt op 2 km afstand van vakantiehuis Reuzengebergte.


http://www.dinopark.com.pl/

 

Miniatuupark Kowary

Wilt u in korte tijd een indruk krijgen van alle markante gebouwen en kastelen in de omgeving? Ga dan eens op bezoek bij het Miniatuurpark in Kowary. Het lijkt een beetje op Madurodam, maar dan anders... Zeker een bezoekje waard, voor jong en oud!Modellen van paleizen, kloosters, kerken, oude stadjes en steden in Neder-Silezië werden blootgesteld in een natuurlijke omgeving, tussen de bloemen en groen.
De schoonheid van de natuur en zeer nauwkeurige reproductie van details, miniaturen, het laat een blijvende indruk en nodigt u uit voor een bezoek in onze regio

http://park-miniatur.com/pl/

 

 

 

Western City

Gelegen in de buurt van  Karpacz  bevindt zich het gezellige attractiepark "Western City: . Er een een stadje uit de tijd van het Wilde Westen nagebouwd waar kinderen en volwassenen leuke activiteiten kunnen doen. Pijl en poog schieten, huifkartocht maken, paardrijden, goudezoeken, kanoen en spelen op een eiland in Wigwams,Het stadje ademt door zijn bouw en atmosfeer de geest van het Wilde Westen uit. De sheriff is hier de baas, en op de straten slenteren de cowboys en indianen.

 

Ook worden er voorstellingen waarbij je gebeurtenissen uit het Wilde Westen kunt bijwonen. 

 

Cyrkland 

Een klein circus dat haar vaste standplaats heeft in het nabijgelegen Milków op de weg richting Karpacz.. Het circus heeft een kameel, een tijger, een paard en een  clown. Je kunt hier kameelrijden of paardrijden.

Dagelijks wordt, bij belangstelling van minimaal 5 betalende klanten (ongeveer 5 PLN per volwassene) een voorstelling gegeven.

 
 Steden 

Jelenia Gora 

 Het oude stadscentrum (Stare Miasto) is zeer de moeite waard, met zijn gekleurde huizen, winkeltjes en pleintjes. De huizen langs het marktplein hebben allemaal een booggewelf, dat in de zomer koelte geeft en 's winters beschermt tegen sneeuw en gladheid. In het centrum zijn ook 3 bijzondere kerken die opengesteld zijn voor publiek.

www.jeleniagora.pl

 
 

Wroclaw

Wroclaw, de hoofdstad van Neder-Silezië is een prachtige historische stad. Met de ligging aan de rivier de Oder en de doolhof van eilanden en bruggen die deel uitmaken van de stad geven het de titel van het 'Venetië van Polen ". Maar de gelijkenissen tussen deze twee steden zijn niet beperkt tot geografie. Meer dan duizend jaar geschiedenis hebben van Wroclaw een stad gemaakt met een  kleurrijke cultuur en een unieke atmosfeer. Wroclaw heeft een uitgebreid historisch stadscentrum en markt.  

Wroclaw heeft gezellige cafés en een uiitstekende  restaurants De Centennial Hall in het historische centrum staat op de Unesco lijst.

Wroclaw ligt 130 km van ons vandaan en het is 1:45uur rijden. De wegen ernaartoe zijn goed, autoweg en snelweg.

 
 

Praag (Tsjechië)
Praag is de hoofdstad en grootste stad van de Centraal-Europese republiek Tsjechië.  Praag wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Europa en het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is dan ook de op vijf na meest toeristische stad van Europa. De Gouden Stad, zoals de bijnaam van Praag luidt, ligt aan de rivier de Moldau.
 

 

Praag ligt op 150 km (ruim 2 uur rijden) van ons huis vandaan Het eerste deel rijd je door het berggebied. Een geschikt uitstapje voor een zonnige dag. Ook worden er dagtrips naar Praag georganiseerd vanuit Szklarska Poreba. Een retourtje met de bust kost dan ongeveer 15 euro. Er zijn plannen voor een snelle treinverbinding komen naar Praag vanuit Szklarska Poreba.
 

 

Top
www.vakantiehuisreuzengebergte.com